آشنایی با روش های مهاجرت به اروپا

مهاجرت بمعنای تغییر محل سکونت به کشور خارجی و به روش قانونی است.

هدف از مهاجرت برای اشخاص مختلف متفاوت است.

عده ای برای یک مهاجرت کامل گام بر می دارند. هدف زندگی و سکونت و اشتغال در کشور مقصد است.

و عده ای صرفا برای اخذ اقامت (تابعیت و پاسپورت) قصد اقدام دارند. و الزاما فعلا قصد رفتن و سکونت ندارند

و عده ای با هدف بیزینس این کار را انجام می دهند. که با اخذ اقامت بتوانند راحت رفت و آمد کنند و دسترسی به بانک های خارجی داشته باشند.
برای روشن شدن ذهن شما چارچوب اخذ اقامت و معنای مفهومی کلمات در موضوع مهاجرت بشرح زیر ارائه می شود:

۱. هیچ کشوری در بدو ورود به مهاجر … اقامت دائم (تابعیت) نمی دهد.

مثلا در کانادا بعد از ۲ تا ۴ سال…

و در کل اتحادیه اروپا بعد از ۵ سال

و در آمریکا بعد از ۱۰ سال…

در همه این موارد متقاضی نباید بیش از ۶ ماه از کشور مقصد خارج شود.

۲. اخذ اقامت بمعنای اخذ پاسپورت آن کشور نمی باشد.

برای اخذ پاسپورت هر کشور باید تابعیت آن کشور را داشته باشید.

۳. روندها و قوانینی که در اینجا توضیح داده میشود صرفا برای روش های مهاجرت قانونی است. و شامل قوانین مهاجرت به روش ازدواج و پناهندگی نمی باشد چرا که اینها استثناء بوده و قوانین متفاوتی در حقوق شهروندی و اخذ تابعیت و پاسپورت دارند (در این زمینه از ارائه مشاوره و خدمات معذور هستیم. سوا ل نفرمایید)

اقامت دائم یعنی تابعیت…

لذا با توجه به قانون هر کشور بعد از گذشت چند سال بشما اقامت دائم (تابعیت) می دهند. در بالا اشاره کردم.
تفاوت اقامت و تابعیت:

شخصی که در ابتدا اقامت میگیرد اولا که دارای حقوق شهروندی درجه ۱ است و هیچ فرقی با مردم آن کشور از لحاظ شهروندی و حقوق اجتماعی ندارد. بلکه تا زمانی که تابعیت (اقامت دائم) را نگرفته نمی تواند رای بدهد. همچنین حقوق بیکاری به وی تعلق نمیگیرد و همچنین پاسپورت آن کشور را ندارد. فقط همین.

از لحاظ تحصیل و خرید ملک و داشتن سند و حساب بانکی و… مشکلی ندارد.
راههای مهاجرت کلا به ۴ روش است:

۱. روش (تخصص) شغلی: مانند کانادا و استرالیا که شاخص های سن و تحصیل و سابقه کار و توانایی زبان مد نظر است.

۲. روش سرمایه گذاری: که خود به ۵ قسم است:

الف) ثبت شرکت: مانند آلمان / اسلوواکی / لهستان / اسلوونی و کشور های مشابه آنها…

مزایا:

اخذ کارت اقامت
اختصاص یورو کد به شما و اعضای خانواده (مشابه کدملی در ایران )
جهت دریافت اقامت نیاز به استخدام اجباری کارمند در شرکت نمی باشد .
نیاز به سابقه شغلی و مدرک زبان ندارید .
اجازه کار و فعالیت در کلیه کشورهای اروپایی عضو شنگن را خواهید داشت .
اجازه زندگی و تحصیل در کلیه کشورهای اروپایی عضو شنگن را خواهید داشت .
امکان دریافت گواهینامه رانندگی با اعتبار بلند مدت (بیش از ۱۵ سال ) به پشتوانه گواهینامه ایران شما .
امکان افتتاح حساب و دریافت مسترکارت/ویزاکارت/credit card و حساب paypal .
امکان داشتن سند بنام (منقول و غیرمنقول) در کلیه کشورهای اروپایی
امکان دریافت ویزای کشورهای آمریکا ، کانادا و استرالیا به راحتی به پشتوانه کارت اقامت اروپایی شما .
با کارت اقامت می توانید از ایران به مقصد هر کشور اروپایی عضو شنگن بدون محدودیت پرواز کنید .

اقامت شینگن و اجازه سکونت و اشتغال در کلیه کشورهای عضو شینگن … (البته با طی مراحل قانونی کسب اجازه سکونت در کشور دیگر عضو شینگن- که صرفا یک روند اداری است و بسهولت امکان پذیر است)

در این بین کشور جمهوری اسلوواکی شما را مجبور به سکونت دائم نمیکند . به همین علت این روزها اقامت اسلوواکی رواج بیشتری یافته و اشخاصی که بدنبال اقامت و سکونت در هر جای اروپا هستند و یا اشخاصی که بدنبال اخذ اقامت اروپا بوده و فعلا قصد سکونت دائم در آنجا را ( بعلت شغل و بیزینس در ایران ) ندارند … برایشان بسیار مناسب است.

نکته : در این روش پرداخت مالیات سالانه حداقل ۳۲۰۰ یورو بر مبنای سال ۲۰۱۶ باید صورت پذیرد. (این مبلغ ، مالیات شرکت است. )

ب) ثبت شرکت و انتقال شغل از ایران به کشور مقصد ( مانند آلمان)

اگر شرکت با مسئولیت محدود ثبت شود اجبار به استخدام کارمند با تابعیت کشور مقصد نخواهید داشت.

اگر شرکت سهامی خاص ثبت شود شما ملزم به استخدام ۲ تا ۴ نفر (بسته به ایالت) خواهید بود. این کارمندان باید بیمه باشند و قرارداد فی مابین و حقوق ماهیانه مشخص داشته باشند.

جهت اثبات شغل شما در ایران نیاز به جواز کسب و یا شرکتنامه می باشد. اگر شما مدیر عامل یا عضو هیئت مدیره شرکتی هستید باید حداقل ۳۰% از سهام آن شرکت را دارا باشید. و حداقل یکسال از فعالیت شرکت گذشته باشد.

مزایا: دارای کارت اقامت و یورو کد هستید. و کلیه موارد ذکر شده در قسمت مزایای آیتم فوق را شامل است.

نکته: حتما باید بیش از ۱ سال در شغل بیزینسی مورد نظر دارای سابقه فعالیت باشید. سابقه فعالیت شما با جواز کسب قبلی و یا اساسنامه و شرکتنامه و گردش حساب بانکی بنام شرکت و گاها با مفاصا حساب اداره مالیات … سنجیده میشود.

در مواردی که الزام به استخدام کارمند وجود دارد این اشخاص باید تبعه کشور مقصد باشند و نمی توانید از ایران استخدام و با خود به اروپا ببرید.

مالیات سالانه در این روش با توجه به مقدار فعالیت شرکت ثبت شده در مقصد باید پرداخت شود.

ج) خرید ملک یا سهام شرکت های سهامی عام بمبلغ ۵۰۰ هزار یورو و یا بیشتر (در همه کشور های اروپایی امکان پذیر است بغیر از سوئیس)

مزایا: مالیات سالانه براساس فعالیت ندارد. و دارای کارت اقامت و یورو کد هستید با سایر مزایای ذکر شده در موارد فوق.

نکته: اجازه اشتغال ندارید و در زمان خرید ملک ۹% مالیات بر خرید و هزینه های آژانس املاک و وکیل بیش از ۳۰۰ میلیون تومان به ۵۰۰ هزار یورو (۲میلیارد تومان) اضافه میشود. همچنین حضور و سکونت اجباری سالانه حداقل ۶ ماه باید رعایت شود تا اقامت تمدید شود.

د) روش تمکن مالی: که این روزها برای یونان و اسپانیا و ایتالیا رواج دارد. به این صورت که شما مبلغ ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان تقریبا بصورت دایمی باید در حسابتان در ایران وجود داشته باشد و در موعد تمدید پرینت حساب ارائه نمائید.

مزایای این روش: مالیات سالانه برای فعالیت وجود ندارد.

نکته: اجازه اشتغال به هیچ روش ندارید و همچنین کارت اقامت ندارید بلکه یک استیکر ویزای ۱ یا ۲ ساله multiple در پاسپورت چسبانده میشود و فاقد یورو کد هستید چون کارت اقامت ندارید.

۳. روش ازدواج (موسسه حقوقی آسوایران در این زمینه خدمات ارائه نمی دهد. و پرونده نمی پذیرد)

۴. روش پناهندگی (موسسه حقوقی آسوایران در این زمینه خدمات ارائه نمی دهد و پرونده نمی پذیرد)
انواع ویزای شنگن

ویزای شنگن در ۴ نوع صادر می شود :

ویزای نوع A : ویزای ترانزیت است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد و می تواند فقط در یکی از فرودگاههای شنگن پرواز خود را تعویض و راهی کشوری در خارج از شنگن گردد.

ویزای نوع B : ویزای عبور است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را دارد و میتواند از شنگن بعنوان منطقه عبوری استفاده نماید تا از طریق زمینی خود را به کشور دیگری غیر شنگن برساند.

ویزای نوع C : ویزای توریستی است که اکثر ایرانیان با آن وارد شنگن می شوند.

ویزای نوع D : ویزای بلندمدت است که معمولا تجار و بازرگانان ازآن استفاده می کنند تا بتوانند در طی سال بارها به شنگن وارد و از آن خارج شوند.

توجه کنید که اگر بخواهید بیش از ۹۰ روز در محدوده شنگن بمانید، دیگر نیازی به ویزای شنگن ندارید بلکه باید درخواست اقامت بدهید و از طریق سفارت مربوطه پیگیر مراحل اقامتی خود باشید، درضمن اگر از ۹۰ روز اقامت خود در محدوده شنگن استفاده کنید، باید حتما به همان مقدار یعنی ۳ ماه خارج از شنگن بمانید تا بتوانید مجددا ویزای شنگن دریافت کنید. البته در صورت داشتن دلایل ویژه می توانید برای حداکثر یکسال هم ویزای شنگن دریافت کنید.

داشتن ویزای شنگن لزوما به معنای تضمین جهت ورود به محدوده شنگن نیست، یعنی اینکه اگر شما ویزای شنگن خود را از ایتالیا گرفته باشید ولی از فرانسه وارد شنگن شوید مقامات مرزی شنگن در فرانسه می توانند به دلایلی کاملا قانونی به شما اجازه ورود نداده و شما را به کشوری در خارج از شنگن اخراج کنند. مسافر ورودی به شنگن باید همیشه خود را آماده سوالات احتمالی از جمله هدف از سفر، آدرس محل اقامت و مدارکی دال بر توانایی پرداخت هزینه های اقامت نماید.

برای اخذ ویزای شنگن راههای مختلفی وجود دارد. ساده ترین راه اقدام از طریق آژانس و تور مسافرتی و اخذ ویزای نوع C می باشد که البته باید برای اخذ آن پرینت حساب بانکی، پرینت آخرین فیش حقوقی، چک بانکی (ضمانت نامه بانکی ) در وجه آژانس و یا سند ملکی به نام خودتان را از قبل آماده کنید تا ضمانت برگشتتان از سفر باشد. راههای دیگر، دریافت دعوت نامه رسمی جهت بازدید از بستگان، دریافت دعوت نامه از یک شرکت معتبر مبنی بر حضور در یک نمایشگاه بین المللی و … می باشند.

به تازگی بر اساس گزارش رسمی به نقل از یک مرکز معتبر مطالعاتی در سوئیس کشور ایران از نظر شانس دریافت ویزا و اجازه سفر به دیگر کشورهای دنیا (با اجازه سفر به ۱۴ کشور دنیا بدون ویزا) در رتبه یکی مانده به آخر فهرست شانس دریافت ویزا قرارگرفته است.

برطبق این گزارش رسمی، کشورهای فنلاند، دانمارک وآمریکا با اجازه سفر به ۱۳۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا مشترکا اول هستند و کشورهای آلمان، ایرلند و سوئد با اجازه سفر به ۱۲۹ کشور جهان بدون نیاز به ویزا به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند. مهاجرت بمعنای تغییر محل سکونت به کشور خارجی و به روش قانونی است.

هدف از مهاجرت برای اشخاص مختلف متفاوت است.

عده ای برای یک مهاجرت کامل گام بر می دارند. هدف زندگی و سکونت و اشتغال در کشور مقصد است.

و عده ای صرفا برای اخذ اقامت (تابعیت و پاسپورت) قصد اقدام دارند. و الزاما فعلا قصد رفتن و سکونت ندارند

و عده ای با هدف بیزینس این کار را انجام می دهند. که با اخذ اقامت بتوانند راحت رفت و آمد کنند و دسترسی به بانک های خارجی داشته باشند.
برای روشن شدن ذهن شما چارچوب اخذ اقامت و معنای مفهومی کلمات در موضوع مهاجرت بشرح زیر ارائه می شود:

۱. هیچ کشوری در بدو ورود به مهاجر … اقامت دائم (تابعیت) نمی دهد.

مثلا در کانادا بعد از ۲ تا ۴ سال…

و در کل اتحادیه اروپا بعد از ۵ سال

و در آمریکا بعد از ۱۰ سال…

در همه این موارد متقاضی نباید بیش از ۶ ماه از کشور مقصد خارج شود.

۲. اخذ اقامت بمعنای اخذ پاسپورت آن کشور نمی باشد.

برای اخذ پاسپورت هر کشور باید تابعیت آن کشور را داشته باشید.

۳. روندها و قوانینی که در اینجا توضیح داده میشود صرفا برای روش های مهاجرت قانونی است. و شامل قوانین مهاجرت به روش ازدواج و پناهندگی نمی باشد چرا که اینها استثناء بوده و قوانین متفاوتی در حقوق شهروندی و اخذ تابعیت و پاسپورت دارند (در این زمینه از ارائه مشاوره و خدمات معذور هستیم. سوا ل نفرمایید)

اقامت دائم یعنی تابعیت…

لذا با توجه به قانون هر کشور بعد از گذشت چند سال بشما اقامت دائم (تابعیت) می دهند. در بالا اشاره کردم.
تفاوت اقامت و تابعیت:

شخصی که در ابتدا اقامت میگیرد اولا که دارای حقوق شهروندی درجه ۱ است و هیچ فرقی با مردم آن کشور از لحاظ شهروندی و حقوق اجتماعی ندارد. بلکه تا زمانی که تابعیت (اقامت دائم) را نگرفته نمی تواند رای بدهد. همچنین حقوق بیکاری به وی تعلق نمیگیرد و همچنین پاسپورت آن کشور را ندارد. فقط همین.

از لحاظ تحصیل و خرید ملک و داشتن سند و حساب بانکی و… مشکلی ندارد.
راههای مهاجرت کلا به ۴ روش است:

۱. روش (تخصص) شغلی: مانند کانادا و استرالیا که شاخص های سن و تحصیل و سابقه کار و توانایی زبان مد نظر است.

۲. روش سرمایه گذاری: که خود به ۵ قسم است:

الف) ثبت شرکت: مانند آلمان / اسلوواکی / لهستان / اسلوونی و کشور های مشابه آنها…

مزایا:

اخذ کارت اقامت
اختصاص یورو کد به شما و اعضای خانواده (مشابه کدملی در ایران )
جهت دریافت اقامت نیاز به استخدام اجباری کارمند در شرکت نمی باشد .
نیاز به سابقه شغلی و مدرک زبان ندارید .
اجازه کار و فعالیت در کلیه کشورهای اروپایی عضو شنگن را خواهید داشت .
اجازه زندگی و تحصیل در کلیه کشورهای اروپایی عضو شنگن را خواهید داشت .
امکان دریافت گواهینامه رانندگی با اعتبار بلند مدت (بیش از ۱۵ سال ) به پشتوانه گواهینامه ایران شما .
امکان افتتاح حساب و دریافت مسترکارت/ویزاکارت/credit card و حساب paypal .
امکان داشتن سند بنام (منقول و غیرمنقول) در کلیه کشورهای اروپایی
امکان دریافت ویزای کشورهای آمریکا ، کانادا و استرالیا به راحتی به پشتوانه کارت اقامت اروپایی شما .
با کارت اقامت می توانید از ایران به مقصد هر کشور اروپایی عضو شنگن بدون محدودیت پرواز کنید .

اقامت شینگن و اجازه سکونت و اشتغال در کلیه کشورهای عضو شینگن … (البته با طی مراحل قانونی کسب اجازه سکونت در کشور دیگر عضو شینگن- که صرفا یک روند اداری است و بسهولت امکان پذیر است)

در این بین کشور جمهوری اسلوواکی شما را مجبور به سکونت دائم نمیکند . به همین علت این روزها اقامت اسلوواکی رواج بیشتری یافته و اشخاصی که بدنبال اقامت و سکونت در هر جای اروپا هستند و یا اشخاصی که بدنبال اخذ اقامت اروپا بوده و فعلا قصد سکونت دائم در آنجا را ( بعلت شغل و بیزینس در ایران ) ندارند … برایشان بسیار مناسب است.

نکته : در این روش پرداخت مالیات سالانه حداقل ۳۲۰۰ یورو بر مبنای سال ۲۰۱۶ باید صورت پذیرد. (این مبلغ ، مالیات شرکت است. )

ب) ثبت شرکت و انتقال شغل از ایران به کشور مقصد ( مانند آلمان)

اگر شرکت با مسئولیت محدود ثبت شود اجبار به استخدام کارمند با تابعیت کشور مقصد نخواهید داشت.

اگر شرکت سهامی خاص ثبت شود شما ملزم به استخدام ۲ تا ۴ نفر (بسته به ایالت) خواهید بود. این کارمندان باید بیمه باشند و قرارداد فی مابین و حقوق ماهیانه مشخص داشته باشند.

جهت اثبات شغل شما در ایران نیاز به جواز کسب و یا شرکتنامه می باشد. اگر شما مدیر عامل یا عضو هیئت مدیره شرکتی هستید باید حداقل ۳۰% از سهام آن شرکت را دارا باشید. و حداقل یکسال از فعالیت شرکت گذشته باشد.

مزایا: دارای کارت اقامت و یورو کد هستید. و کلیه موارد ذکر شده در قسمت مزایای آیتم فوق را شامل است.

نکته: حتما باید بیش از ۱ سال در شغل بیزینسی مورد نظر دارای سابقه فعالیت باشید. سابقه فعالیت شما با جواز کسب قبلی و یا اساسنامه و شرکتنامه و گردش حساب بانکی بنام شرکت و گاها با مفاصا حساب اداره مالیات … سنجیده میشود.

در مواردی که الزام به استخدام کارمند وجود دارد این اشخاص باید تبعه کشور مقصد باشند و نمی توانید از ایران استخدام و با خود به اروپا ببرید.

مالیات سالانه در این روش با توجه به مقدار فعالیت شرکت ثبت شده در مقصد باید پرداخت شود.

ج) خرید ملک یا سهام شرکت های سهامی عام بمبلغ ۵۰۰ هزار یورو و یا بیشتر (در همه کشور های اروپایی امکان پذیر است بغیر از سوئیس)

مزایا: مالیات سالانه براساس فعالیت ندارد. و دارای کارت اقامت و یورو کد هستید با سایر مزایای ذکر شده در موارد فوق.

نکته: اجازه اشتغال ندارید و در زمان خرید ملک ۹% مالیات بر خرید و هزینه های آژانس املاک و وکیل بیش از ۳۰۰ میلیون تومان به ۵۰۰ هزار یورو (۲میلیارد تومان) اضافه میشود. همچنین حضور و سکونت اجباری سالانه حداقل ۶ ماه باید رعایت شود تا اقامت تمدید شود.

د) روش تمکن مالی: که این روزها برای یونان و اسپانیا و ایتالیا رواج دارد. به این صورت که شما مبلغ ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان تقریبا بصورت دایمی باید در حسابتان در ایران وجود داشته باشد و در موعد تمدید پرینت حساب ارائه نمائید.

مزایای این روش: مالیات سالانه برای فعالیت وجود ندارد.

نکته: اجازه اشتغال به هیچ روش ندارید و همچنین کارت اقامت ندارید بلکه یک استیکر ویزای ۱ یا ۲ ساله multiple در پاسپورت چسبانده میشود و فاقد یورو کد هستید چون کارت اقامت ندارید.

۳. روش ازدواج (موسسه حقوقی آسوایران در این زمینه خدمات ارائه نمی دهد. و پرونده نمی پذیرد)

۴. روش پناهندگی (موسسه حقوقی آسوایران در این زمینه خدمات ارائه نمی دهد و پرونده نمی پذیرد)
انواع ویزای شنگن

ویزای شنگن در ۴ نوع صادر می شود :

ویزای نوع A : ویزای ترانزیت است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد و می تواند فقط در یکی از فرودگاههای شنگن پرواز خود را تعویض و راهی کشوری در خارج از شنگن گردد.

ویزای نوع B : ویزای عبور است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را دارد و میتواند از شنگن بعنوان منطقه عبوری استفاده نماید تا از طریق زمینی خود را به کشور دیگری غیر شنگن برساند.

ویزای نوع C : ویزای توریستی است که اکثر ایرانیان با آن وارد شنگن می شوند.

ویزای نوع D : ویزای بلندمدت است که معمولا تجار و بازرگانان ازآن استفاده می کنند تا بتوانند در طی سال بارها به شنگن وارد و از آن خارج شوند.

توجه کنید که اگر بخواهید بیش از ۹۰ روز در محدوده شنگن بمانید، دیگر نیازی به ویزای شنگن ندارید بلکه باید درخواست اقامت بدهید و از طریق سفارت مربوطه پیگیر مراحل اقامتی خود باشید، درضمن اگر از ۹۰ روز اقامت خود در محدوده شنگن استفاده کنید، باید حتما به همان مقدار یعنی ۳ ماه خارج از شنگن بمانید تا بتوانید مجددا ویزای شنگن دریافت کنید. البته در صورت داشتن دلایل ویژه می توانید برای حداکثر یکسال هم ویزای شنگن دریافت کنید.

داشتن ویزای شنگن لزوما به معنای تضمین جهت ورود به محدوده شنگن نیست، یعنی اینکه اگر شما ویزای شنگن خود را از ایتالیا گرفته باشید ولی از فرانسه وارد شنگن شوید مقامات مرزی شنگن در فرانسه می توانند به دلایلی کاملا قانونی به شما اجازه ورود نداده و شما را به کشوری در خارج از شنگن اخراج کنند. مسافر ورودی به شنگن باید همیشه خود را آماده سوالات احتمالی از جمله هدف از سفر، آدرس محل اقامت و مدارکی دال بر توانایی پرداخت هزینه های اقامت نماید.

برای اخذ ویزای شنگن راههای مختلفی وجود دارد. ساده ترین راه اقدام از طریق آژانس و تور مسافرتی و اخذ ویزای نوع C می باشد که البته باید برای اخذ آن پرینت حساب بانکی، پرینت آخرین فیش حقوقی، چک بانکی (ضمانت نامه بانکی ) در وجه آژانس و یا سند ملکی به نام خودتان را از قبل آماده کنید تا ضمانت برگشتتان از سفر باشد. راههای دیگر، دریافت دعوت نامه رسمی جهت بازدید از بستگان، دریافت دعوت نامه از یک شرکت معتبر مبنی بر حضور در یک نمایشگاه بین المللی و … می باشند.

به تازگی بر اساس گزارش رسمی به نقل از یک مرکز معتبر مطالعاتی در سوئیس کشور ایران از نظر شانس دریافت ویزا و اجازه سفر به دیگر کشورهای دنیا (با اجازه سفر به ۱۴ کشور دنیا بدون ویزا) در رتبه یکی مانده به آخر فهرست شانس دریافت ویزا قرارگرفته است.

برطبق این گزارش رسمی، کشورهای فنلاند، دانمارک وآمریکا با اجازه سفر به ۱۳۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا مشترکا اول هستند و کشورهای آلمان، ایرلند و سوئد با اجازه سفر به ۱۲۹ کشور جهان بدون نیاز به ویزا به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *